Co vadí lidem na bankách?

Každý člověk dneska má svou kreditní nebo debetní kartu. Kartou zkrátka platíme nejčastěji, a to už dokonce i v internetových obchodech. Je nutné zmínit fakt, že ten, kdo nemá svou vlastní kartu, pak je většinou nucen si schovávat peníze pod polštář. Pokud přijdou zloději, mohou vás takto okrást o naprosto všechno, co máte. Jenže i karty mají své nevýhody. Například pokud nemáme nějaké spoření, tak si většinou sami zrovna dvakrát nenašetříme, jelikož při nakupování jen pípáme kartou a neřešíme zůstatek. Jenže pak se vážně divíme částce, která na kontu zůstala. Kromě toho však lidem vadí hlavně něco na bankách, proto si pojďme odtajnit, co to tedy je.

Bank je dneska opravdu mnoho. Většinou se předhánějí ve výhodách, které nabízejí svým klientům. To nejlepší, co však pro své klienty mohou udělat a co jim můžou nabídnout a co jim zkrátka zařídí pravidelnou klientelu, jsou nulové poplatky. Lidem na bankách totiž nejvíce vadí zbytečné poplatky, které na konci měsíce nedají zrovna malou sumu peněz.

Poplatky sem, poplatky tam

Nejčastěji se asi platí za pojištění karty. To je však na nás samotných, jestli o tuto službu máme nebo nemáme zájem. Pojištění karty se doporučuje hlavně ženám, které žijí ve velkých městech, kde by jim kabelku mohl někdo ukrást. Pokud se tak stane, pak vám náleží deset tisíc jako náhrada za ztracené věci.

Poté nás však sužují i poplatky, které jsou spojené s převodem peněz na účet či s klasickým placením. Jelikož těch transakcí za den uděláte opravdu hodně, není se čemu vadit, když vám začnou vadit poplatky, které se účtují za každou transakci.

Jaké poplatky nejvíce vadí?

Největší problém mají lidé ale s těmi poplatky, které se účtují za výběry z bankomatu. Výběry z bankomatu jsou jedinou možností, jak můžeme své peníze mít v rukou fyzicky, proto je hloupost, když za to musíme platit. Není se čemu divit, když lidé přecházejí neustále k těm bankám, které nabízí nulové poplatky, které neúčtují nic ani za výběry z bankomatu, ani za transakce či jiné další věci.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.