Žádné investování do bytů! Zkuste pole nebo lesy

V současné době se mnoho lidí rozhoduje pro investování. Investování jako takové je velice oblíbené už jen z toho důvodu, že je to poměrně snadný způsob, jak zvýhodnit své peníze, je však samozřejmě nutné, abychom se vložili do těch správných rukou správného makléře. Neinvestujeme však jenom my, občané, ale také i společnosti. Ty se však rozhodují hlavně pro startupy, které jim do budoucna pomohou s jejich společností. Pro co se však rozhodujeme my? Do čeho nejvíce investujeme?

V poslední době se rozhodujeme hlavně pro investování do zlata. Jedná se o poměrně výhodné investování, protože zlato jde nahoru. To samé ropa. Mnoho lidí však raději investuje do bytů a do nemovitostí, ale v tomto případě chybují, protože by se raději měli věnovat lesům a polím – tedy podle bankéřů a těch nejlepších investorů ve svém oboru.

Nákup domu jako investice

Mnoho lidí moc dobře ví, že když mají možnost, rozhodně se vyplatí koupit dům nebo byt. Takový dům nebo byt je vážně skvělé mít, hlavně v dnešní době. I když však svůj příbytek už máte, nebojte se investovat do nového. Budete ho pronajímat a hned si trochu přivyděláte k výplatě.

Ano, tak to dělá většina Čechů, jenže jen málokterý Čech si uvědomuje, že se vyplatí koupit trochu jinou nemovitost, než je právě dům či byt. Měli bychom se rozhodnout pro koupi lesů nebo polí, protože právě to je symbol slibnější a výhodnější budoucnosti.

Proč?

Podle nejrůznějších investorů a bankéřů je u nemovitostí výhodná pouze doba, než nám dojde, že to vlastně není neustále se navyšující zvýhodnění. Mnohem lepší je podle všeho hodnota přírodních aktiv, která se zvyšuje daleko rychleji, než u nemovitostí jako takových

Přírodní aktiva se nejlépe vyplatí koupit v době, kdy mají omezený objem a kdy je cena pod úrovní obvyklých cen. Pokud se vám to podaří, pak se většinou rychle otočí svět a najednou začne hodnota stoupat. Mnozí „investoři“ se o tom přesvědčili a dnes se mohou těšit o miliardové nárůsty. Hodnota polí a lesů meziročně roste obvykle až o neuvěřitelných deset procent.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.