Akciový trh je riskantní, vyzkoušejte jiné atributy, radí Rusňákova DRFG

Do skupiny DRFG Davida Rusňáka patří i skupina investičních fondů, která si na trhu vybudovala velkou důvěryhodnost. Češi vydělávají více, stávají se bohatšími a rádi by své jmění ještě lépe zhodnotili. Nebojí se investovat, ale i přesto se u nich šetřivost nijak zvlášť nemění. Preferují spíše více splátek po menších částkách než jednu velkou sumu najednou.

Akcie nemůžou růst donekonečna

Skupina DRFG se při zakládání podílových fondů snažila jít spíše konzervativní cestou a riskantnějším akciím se vyhnula. Reaguje tak na opatrnost Čechů, ale i na to, že akcie rostou velmi rychle, a i selský rozum napoví, že to nemůže být donekonečna.

Někteří lidé mají poslední dobou zájem i o alternativní možnosti investic. Hlavním atributem je bitcoin, který za posledních pár let svou hodnotu několikanásobně navýšil. Investuje se také do vína, známek nebo automobilových veteránů.

Další možností investice jsou korporátní, municipální či státní dluhopisy. Situace na trhu pro dluhopisy sice není optimální, ale šikovní portfoliomanažeři DRFG UCITS Bond Fund dokážou v této oblasti vykazovat nadprůměrné výsledky.

Kolegové Davida Rusňáka pomohou i s investicí do nemovitosti a tím i rozložením svého portfolia. Fond DRFG AIF Real EstateFund funguje teprve od loňského roku, ale přesto recenze na jeho výsledky jsou velmi pozitivní. Původně byl fond určen kvalifikovaným investorům, po změně legislativy však získal povolení České národní banky nabízet služby i občanům a drobným podnikatelům.

Pozor na lákavé nabídky, často vás připraví o peníze

Na internetu se rozmohl nebezpečný trend zasílat lidem cílené nabídky s vidinou ohromných výdělků. Často se tváří profesionálně, ale nepodléhají žádné regulaci. Pokud se člověk nechá přesvědčit, snadno o své peníze přijde.

DRFG v čele s Davidem Rusňákem před těmito aktivitami varuje a apeluje na vkládání volných prostředků spíše do prověřené oblasti kolektivního investování. Ta, na rozdíl od podvodných nabídek, podléhá přísné regulaci a v celé Evropské unii je na velmi vysoké úrovni.

Více informací o DRFG a Davidu Rusňákovi zde: www.investnews.cz/tag/david-rusnak/

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.