Chcete přestat kouřit? Pojišťovny vám přispějí

Neustále přibývá případů, kdy lidé trpí obezitou nebo kdy začínají kouřit. Ať už jste kuřákem nebo jste až nezdravě obézní, je třeba s tím něco dělat. Samozřejmě, není to jednoduché, ale není to taky nemožné. Například v kuřáckém světě se každým rokem pokouší přestat až čtyřicet procent z nich. Většinou se to napoprvé nepodaří, ale mnozí z nich to nevzdávají a nakonec jsou rádi, že se svého zlozvyku zbavili. U obézních lidí začne zdravotní styl tehdy, kdy cítí, že jim není dobře. Jenže v takovém případě je už dost často pozdě, protože se nějaká zdravotní potíž rozšířila do celého těla. Pokud jste tedy obézní nebo pokud jste kuřák, začněte se změnou právě dnes. Motivovat vás můžou i příspěvky od pojišťovny.

Samozřejmě si nemyslete, že vám pojišťovna bude platit za to, že jste se konečně rozhodli dělat něco se svým zdravím. Tak to nefunguje. Ovšem pojišťovny vás chtějí podpořit, proto přispívají kuřákům na nelevné prevence proti nemocem, které kouření způsobuje. Obézní lidé, kteří zatoužili po změně, dostanou nejen příspěvky do různých sportovišť či na zdravou stravu, ale taky dostanou poměrně velké slevy na vstupy do jednotlivých institucí, kde jim s obezitou pomohou zatočit.

Vždy záleží na pojišťovně

Pokud vás tyto motivace od pojišťoven zaujaly, je třeba si o tom zjistit více u své pojišťovny. Příspěvky či výhody se liší dle konkrétních pojišťoven, každá je schopná motivovat své klienty jinak. V každém případě platí, že je třeba dokázat to, že se chcete změnit. Po marné investici netouží žádná z pojišťoven.

Jaké jsou například příspěvky?

Pokud třeba zmíníme Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, tedy pojišťovnu VZP, v případě kuřáků pojišťovna přispívá na léčení této závislosti, a to vždy pětistovkou po půl roce. Je možné ji čerpat vždy po půlroční léčbě. Co se týče obézních lidí, kteří touží po změně, pojišťovna VZP přispívá například pětistovkou na sestavení jídelníčku, dále taky přispívá na pravidelné sportovní aktivity.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.