Karlovy Vary jako ideální místo na koupi nemovitosti?

Zájem o koupi nemovitosti postupně uvadá, ale je pravdou, že se najdou jedinci, kteří stále nad jejich pořízením uvažují. I když hypoteční úvěry jsou den ode dne dražší, stále se nejedná o nevýhodné nabídky, které banky svým klientům nabízí. A tak by bylo škoda, kdyby se alespoň nezvážila možnost pořízení takového pěkného bytu třeba v Karlových Varech. Ostatně, jsou právě Vary ideální na koupi nemovitosti? 

Poslední průzkumy říkají, že se velkou měrou zvedlo množství uzavřených obchodů s nemovitostmi v České republice konkrétně od roku 2019. Za tento způsob investování se utratily miliardy korun, řada nemovitostí se pořídila právě i ve Varech, které ale nyní čelí dopadům koronavirové krize. Mluvíme totiž především o turistické destinaci, jež najednou nemá svůj hlavní zdroj obživy. 

Turisté se však jednoho dne i do České republiky navrátí. A nemovitosti půjdou i zde na dračku. Přece jen důvodů přispívajících do vínku Karlovým Varům je celá spousta. 

Prestiž i historie 

Mluvíme totiž o velmi prestižním, historickém městě, které je zároveň tím lázeňským. Už v minulosti se sem sjížděla ruská šlechta. Nejen, že se zde nabízel odpočinek, který tak moc vyžadovali, ale také se v okolí nachází řada památních míst. Díky množství mnohojazyčných cedulí se stávají Vary místem, kam se nemusí bát přijet žádný turista, ať už je z jakékoli části země. 

Lázně s léčivými účinky 

Jak již bylo zmíněno, mluvíme o lázeňském městě, které má své vlastní léčivé prameny. Na území Varů se nachází řada podpovrchových vod, jejichž léčebné účinky můžete vstřebávat nejen v podobě koupele, ale také pitím vroucí vody přímo z pramenů.  

Konkrétně se zde nachází patnáct pramenů. Šestnáctým se nazývá Becherovka, která je bylinným, ale alkoholickým nápojem.  

Skvostná architektura 

A nesmíme opomenout ani architekturu. Zdejší budovy jsou výplodem opravdu mnoha směrů. Najdeme zde ukázky gotiky, ale také baroka, konstruktivismu i novodobou architekturu. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.