Nová kryptoměna Geminidollar je na světě. Kdo za ní stojí?

S virtuální měnou zvanou kryptoměna jste se jistě už setkali. V současné době je to neustále řešené téma, o němž se myslelo, že je to jen bublina na trhu, která zanedlouho praskne. Ukázalo se však, že se o bublinu na trhu nejedná a že se jedná o skutečně dobrý způsob, jak můžeme přijít k velkým penězům. Zatímco někteří lidé neustále obchodují se starými dobrými Bitcoiny, mezi kryptoměny se v nedávné době dostala nová kryptoměna, kterou nazvali Geminidollar. Stojí za ní bratři Winklevossovi, kteří jsou známí tím, že v minulosti žalovali Facebook.

V současné době jsou bratři Wiklevossovi velmi bohatí sourozenci, kteří ke svému miliardovému jmění přišli zajímavým způsobem. Jak jsme zmínili, žalovali Facebook, a to ještě při jeho zrodu. Údajně totiž na myšlenku miliardového byznysu přišli oni a nikoli Mark Zuckerberg, který je dodnes šéfem společnosti.

I když se mohlo jednat o názor proti názoru, nakonec žaloba byla to nejlepší, co dvojčata udělala. Vysoudila totiž více jak 65 milionů dolarů, ovšem většina z peněz putovala na investiční účely. Část peněz putovala také do kryptoměn, které jim vydělaly další jmění, jímž se nyní chlubí. A chlubit se mohou také novou kryptoměnou, která vstoupila na kryptoburzu pod jménem Geminidollar.

Jedná se o takzvaný stablecoin

Nová kryptoměna se pojí se stejnojmennou burzou. Podle všeho má jít o takzvaný tablecoin, což je kryptoměna, která je vázána na americký dolar, konkrétně na jeho hodnotu.

Nová měna se nyní najde pod zkratkou GUSD a měla by běžet na decentralizované databázi, do níž se budou všechny transakce zapisovat. Nová kryptoměna by měl být v co nejbližší době regulována příslušnými úřady a měla by se tak zapsat u Newyorského úřadu pro finanční služby.

Dvojčata chtějí změnit americký bankovní systém

Dalo by se říct, že dvojčata mají nyní jediný cíl, a sice změnit aktuální americký bankovní systém. Nyní se jim podařilo vytvořit měnu, s níž je možné obchodovat čtyřiadvacet hodin denně, a to sedm dní v týdnu.

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.