Vstup do světa podnikání nebyl nikdy snazší. Seznamte se s franchisingem

Mezi námi se najde řada lidí, kteří chtějí pracovat sami na sebe, kteří se chtějí odrazit ode dna a kteří chtějí podnikat. Bohužel jen minimální množství z nich má nápad, respektive ví, jak se do světa podnikání dostat. I když možná říkáte, že bez vlastního nápadu se nemáte šanci dostat do zmiňovaného světa byznysu, tak se v takovém případě pletete. I bez vlastního nápadu máte možnost se do světa podnikání dostat, jenom to musíte zkusit s franchisingem, kterého se už dávno lidé nebojí. 

V současné době na základě franšízového podnikání podniká celá řada firem včetně franšízy Extéria Market. Jedná se o způsob, jak mohou majitelé franšízy hravě rozšířit svou firmu po republice či světě, aniž by hnuli prstem. Na druhou stranu je to možnost, jak se mohou lidé bez nápadu, kteří chtějí působit ve světě byznysu, stát úspěšnými podnikateli s úspěšným byznysem bez počátečního rizika, které se pojí se začínajícími společnostmi. 

Co je to franchising?

O franšízovém podnikání čili o franchisingu jste pravděpodobně už slyšeli. Jedná se o podnikání na základě licenčních smluv. Funguje to nějak takhle – odkoupíte si licenční smlouvy a tím pádem dostanete do rukou fungující a osvědčené know-how společnosti, která na trhu už nějaký ten pátek působí. Posléze si budete moct otevřít pobočku pod značkou této společnosti, která však nebude mít o zákazníky nouzi, jelikož ji zákazníci moc dobře znají a vědí, co od ní mohou očekávat. 

Proč investovat do franšízy?

v souvislosti s tím je třeba dodat důvody, proč právě do franšízového podnikání investovat. Hlavními důvody je především to, že se podstatně sníží riziko neúspěchu a naopak se zvýší riziko úspěchu. Budete mít boj s konkurencí již dávno za sebou, což je taktéž velké plus. Problémem začínajících a malých firem je právě to, že se nedokážou vyrovnat konkurenci, což vás v tomto případě mine, jak tedy bylo zmíněno. 

Radek Vávra

Radek Vávra

Ing. Radek Vávra - specializuje se na finance, ekonomiku a investování, které jsou jeho koníčkem přes 20 let.